Sanja Erceg Vrekalo

Sanja Erceg Vrekalo akademski glazbenik i profesor solo pjevanja. Završila je osnovno glazbeno obrazovanje u Sinju, a srednjoškolsko u glazbenoj školi “Josip Hatze“ u Splitu. Godine 1995. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija 1992. godine debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, pjevajući u operi “Adel i Mara“ (J. Hatze). Nakon opere slijedi niz uloga u operama: “Rigoletto (G. Verdi), “Carmen“ (G.Bizet), “Carmina Burana“(C.Orff), “Gianni Schichi“(G.Puccini), “Orfej u podzemlju“(J. Offenbach), “Krvava svadba“(M. Krstičević)…
Održala je niz solističkih koncerata u domovini i inozemstvu (Italija, Njemačka, Švicarska, Mađarska..).

Godine 2001. započela je s pedagoškim radom u glazbenoj školi “Josip Hatze“ u Splitu. Dobitnica je niza regionalnih, državnih i međunarodnih nagrada na natjecanjima učenika i studenata glazbe u disciplini solo pjevanja. Godine 2007. dobitnica je priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske za izvrsne rezultate u radu s učenicima pjevačima u školskoj godini 2006./2007.(sedam regionalnih i pet državnih nagrada). Od Agencije za odgoj i obrazovanje, dobila je zahvale za izvrsne rezultate u radu s učenicima za školsku godinu 2010./2011., te za 2012./2013.Već dugi niz godina sudjeluje kao član međunarodnog ocjenjivačkog povjerenstva u disciplini solo pjevanja.

Godine 2014. stekla je zvanje profesora mentora. Osim predanosti profesorskom pozivu, dugi niz godina uspješno se bavi humanitarnim radom kao član Lions cluba “Marul“ Split (inicijator za dodjelu stipendija najboljim učenicima na području Splitsko-dalmatinske županije, te organizator niza humanitarnih koncerata u svrhu stipendiranja učenika). Od 2009. godine predsjednica je povjerenstva i organizator međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Lions “Grand prix“ za regiju jug u Republici Hrvatskoj. Od 2010.-2012. obnašala je dužnost predsjednice Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu te je ujedno i bila član Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih Split do 2014. Članica je Udruženja glazbenih umjetnika (HDGU) i Hrvatske glazbene unije (HGU).