Nagrade 2022

GLAVNA NAGRADA

Glavna nagrada ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ biće celovečernji solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u koncertnoj sezoni 2022/2023. Nagradu dodeljuju Kulturni element i Kolarčeva zadužbina. Novčani iznos glavne nagrade iznosi 500 evra, koju obezbeđuje JCI Srbija i porodica Ćesarov, a AV Team produkcija obezbeđuje video snimak i fotografije koncerta.

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Nastavljajući tradiciju Kulturni element će i ove godine nagraditi troje takmičara koji se budu istakli svojom profesionalnošću i lepotom interpretacije. Bez obzira na na kategoriju u kojoj se takmiče, Kulturni element će pomenute takmičare nagraditi solističkim koncertima, koji će biti održani u koncertnoj sezoni 2022/2023 u okviru edicije „Pobednici“. Dobitnike će odabrati predstavnici Kulturnog elementa, a pored koncerata Kulturni element dodeljuje i muzičke knjige laureatima svih kategorija. Pored povelje koju dodeljuje Kulturni element, dobitnici će biti nagrađeni finansijskom nagradom u iznosu od 200 evra, koju obezbeđuje JCI Beograd i porodica Ćesarov.

PREPORUKA OPEROSA MONTENEGRO OPERA FESTIVALA

Operosa Fondacija i ove godine, tradicionalno nagrađuje kandidate takmičenja Lazar Jovanović treće, četvrte i pete kategorije. Specijalna nagrada podrazumeva učešće nosioca nagrade u aktivnostima Operose, na jedinom operskom festivalu u Crnoj Gori, koji se održava u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica ili na nekom od edukativnih programa koje Operosa održava u sklopu aktivnosti na projektu ENOA mreže, a u zavisnosti od festivalskih i projektnih aktivnosti.

SPECIJALNA NAGRADA AV TEAM

AV Team produkcija nastavlja sa nagradama i ove godine. Troje takmičara od onih koji su prijavili audio i video snimak dobijaju od AV Team produkcije profesionalni studijski snimak tri arije po izboru. Nagrada se dodeljuje takmičarima iz III, IV ili V kategorije.