Nagrade 2021

GLAVNA NAGRADA

Strahinja Đokić (Srbija)

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Marijana Šovran (Crna Gora)

Martina Koljenšić (Srbija)

Ana Gvozdenović (Srbija)

PREPORUKA OPEROSA MONTENEGRO OPERA FESTIVALA

Mladen  Prodan (Srbija)

SPECIJALNA NAGRADA AV TEAM

Lazar Parežanin (Srbija)

Marija Arutjunjan (Srbija)

Marina Nikolić (Srbija)

Nagrade

GLAVNA NAGRADA

Glavna nagrada ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ biće celovečernji solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u koncertnoj sezoni 2021/2022. Nagradu dodeljuju Kulturni element i Kolarčeva zadužbina. Novčani iznos glavne nagrade iznosi 500 evra, koju obezbeđuje JCI Srbija i porodica Ćesarov, a AV Team produkcija obezbeđuje video snimak i fotografije koncerta.

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Nastavljajući tradiciju Kulturni element će i ove godine nagraditi troje takmičara koji se budu istakli svojom profesionalnošću i lepotom interpretacije. Bez obzira na na kategoriju u kojoj se takmiče, Kulturni element će pomenute takmičare nagraditi solističkim koncertima, koji će biti održani u koncertnoj sezoni 2021/2022 u okviru edicije „Pobednici“. Dobitnike će odabrati predstavnici Kulturnog elementa, a pored koncerata Kulturni element dodeljuje i muzičke knjige laureatima svih kategorija. Pored povelje koju dodeljuje Kulturni element, dobitnici će biti nagrađeni finansijskom nagradom u iznosu od 200 evra, koju obezbeđuje JCI Beograd i porodica Ćesarov.

NAGRADA OPEROSA OPERA FESTIVALA

Operosa Fondacija i ove godine, tradicionalno nagrađuje kandidate takmičenja Lazar Jovanović treće, četvrte i pete kategorije. Specijalna nagrada podrazumeva učešće nosioca nagrade u aktivnostima Operose, na jedinom operskom festivalu u Crnoj Gori, koji se održava u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica ili na nekom od edukativnih programa koje Operosa održava u sklopu aktivnosti na projektu enoa mreže, a u zavisnosti od festivalskih i projektnih aktivnosti kao i epidemiološke situacije.

NAGRADA AV TEAM

AV Team produkcija nastavlja sa nagradama i ove godine. Troje takmičara od onih koji su prijavili audio i video snimak dobijaju od AV Team produkcije profesionalni studijski snimak tri arije po izboru. Nagrada se dodeljuje takmičarima iz III, IV ili V kategorije.