GLAVNA NAGRADA

Katarina Radanović

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Jovana Timotijević
Marko Kostić
Konstantin Kostić

SPECIJALNA NAGRADA OPERE I TEATRA MADLENIANUM

Konstantin Kostić

NAGRADA OPEROSA MONTENEGRO OPERA FESTIVALA

Jana Cvetković

Glavna nagrada

Glavna nagrada ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ biće celovečernji solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u koncertnoj sezoni 2019/2020. Nagradu dodeljuju Kulturni element i Kolarčeva zadužbina, a nagrađeni solista nastupiće sa orkestrom Beogradski simfoničari pod dirigentskim vođstvom maestra Radana Jovanovića. Novčani iznos glavne nagrade iznosi 200e, koju obezbeđuje GeloRevoice

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Nastavljajući tradiciju Kulturni element će i ove godine nagraditi troje takmičara koji se budu istakli svojom profesionalnošću i lepotom interpretacije. Bez obzira na na kategoriju u kojoj se takmiče, Kulturni element će pomenute takmičare nagraditi solističkim koncertima, koji će biti održani u koncertnoj sezoni 2019/2020 u okviru edicije „Pobednici“. Dobitnike će odabrati predstavnici Kulturnog elementa, a pored koncerata Kulturni element dodeljuje i muzičke knjige laureatima svih kategorija.

SPECIJALNA NAGRADA OPERE I TEATRA MADLENIANUM

Opera i teatar Madlenianum će u saradnji sa Kulturnim elementom odabranom takmičaru ili takmičarima iz treće i/ili četvrte kategorije uputiti poziv za učešće u operskom studiju Opere i teatra Madlenianum u drugoj polovini sezone 2018/2019. godine.

NAGRADA OPEROSA MONTENEGRO OPERA FESTIVALA

Operosa Festival i ove godine, tradicionalno nagrađuje jednog od kandidata takmičenja Lazar Jovanović iz treće, četvrte i pete kategorije.

Specijalna nagrada podrazumeva nastup na jedinom operskom festivalu u Crnoj Gori, u Herceg Novom koji se ove godine održava od 21.-24. avgusta. Nastup pobednika takmičenja Lazar Jovanović održaće se 23. avgusta u Kući Ive Andrića pod pratnjom gudačkog ansambla.