GLAVNA NAGRADA

Stevan Karanac

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Katarina Radanović
Mladen Prodan
Jovana Anić
Anđela Todorović

SPECIJALNA NAGRADA OPEROSA AKADEMIJE

Luka Jozić

Glavna nagrada

Glavna nagrada ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ biće celovečernji solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u koncertnoj sezoni 2018/2019. Nagradu dodeljuju Kolarčeva zadužbina i Kulturni element, a nagrađeni solista nastupiće sa orkestrom Beogradski simfoničari pod dirigentskim vođstvom maestra Radana Jovanovića.

NAGRADE KULTURNOG ELEMENTA

Nastavljajući tradiciju Kulturni element će i ove godine nagraditi troje takmičara koji se budu istakli svojom profesionalnošću i lepotom interpretacije. Bez obzira na na kategoriju u kojoj se takmiče, Kulturni element će pomenute takmičare nagraditi solističkim koncertima, koji će biti održani u koncertnoj sezoni 2018/2018 u okviru edicije „Pobednici“. Dobitnike će odabrati predstavnici Kulturnog elementa, a pored koncerata Kulturni element dodeljuje i muzičke knjige laureatima svih kategorija.

NAGRADA OPEROSA AKADEMIJA

Već nekoliko godina na takmičenju „Lazar Jovanović“ nagradu dodeljuje i Operosa Opera Festival i Akademija. Nagrada je učešće na radionici „ Recitativo Workshop“ koju vode eminentni stručnjaci, britanski operski reditelj Martin Lojd Evans i pijanistkinja Elizabet Rou. Ovu radionicu Operosa organizuje uz podršku mreže enoa. Nagrada se dodeljuje jednom učesniku iz 3. Ili 4. Kategorije, a dobitnika će odabrati oficijelni žiri takmičenja.